Ez!

okosság, vélemény, tuti frankó, megmondás

Utolsó kommentek

Kis mese a korrupcióról

2007.08.02. 21:21 | Durchzugabwicklungskommandant | 2 komment

Címkék: magyarország korrupció álszent

Korrupt az egész ország! Korruptak a rendőrök, korruptak a hivatalnokok, korruptak a politikusok, egyszerűen korrupt ebben az országban mindenki! Virágzik a hálapénz-biznisz, és az életnek szinte nincs olyan területe, ahol ne lehetne mindent egy kis csúszópénzzel elintézni.
Ezeket az állapotokat meg kell szüntetni! Korrupciómentessé kell tenni az egész országot! Ilyen, és ehhez hasonló lózungokat lehet hallani, politikusok, újságírók és sokmindenki szájából.

Miért nem sikerült ez eddig még? Hol gyökerezik a korrupció? Miért nem akarja/tudja megszüntetni senki? Azért, mert az álszent kétszínű társadalmunk nem is hagyná!

Adott egy gépjárművezető (úri)ember, akit a rendőr 220km/h-val lemeszel városban, a 30-as tábla alatt. Micsoda jogtalanságnak, elvetemült disznóságnak fogná fel, ha nem tudná egy tízessel lerendezni az ügyet a rendőr zsebébe, hanem le kellene adnia a jogosítványát 6 hónapra! Pedig disznóságot csinált, de szerinte neki ezt szabad, mert ő, ő, és különben is a szabályok szarok!

Vagy adott egy étteremtulajdonos, aki az amúgyis szűk járdára teraszt akar létesíteni. Micsoda szemét, utolsó mocskos rohadt egy fasz az a hivatalnok, aki egy Deák Ferenc-ért nem adja ki a területhasználati engedélyt!

Esetleg vegyünk egy vállalkozót, aki lakóparkot akar építeni egy természetvédelmi övezetben. Micsoda arrogáns, köcsög polgármester az, aki nem hajlandó aláírni az építési engedélyt, másfél milláért!

Ki mondja azt a vízvezetékszerelőnek hogy, nem barátocskám, állítsd csak ki szépen a számlát, adóstul mindenestül, még akkor is, ha nagyobb összeg áll majd rajta?

Miért van az, hogy az emberek nem mondják azt az orvosnál: Nem bazmeg, nem adok öt rongyot borítékban! Végezd a dolgod rendesen anélkül is, hogy zsebbe fizetek?

Azért, mert a magyar ember igényli, hogy kenhessen és kenhető legyen. El sem tudná képzelni azt a világot, ahol nincs korrupció, és mindent a szabályos úton kell elintézni.
Ez itt a variálás, mutyizás, baszakodás országa, és amíg az emberek hajlandóak lesznek kenőpénzt fizetni, addig lesznek akik el is fogadják!

Így persze kényelmesebb, lehet a másikra mutogatni, mutyizni, baszakodni, meg fölháborodni, hogy a másik mekkora korrupt geci!
Az a kevés kivétel, akinek meg felfordul ettől a gyomra, az rábaszott! Nekik ajánlom Móricz Zsigmond, Rokonok című regényét!

A bejegyzés trackback címe:

https://mertcsak.blog.hu/api/trackback/id/tr49131084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.08.02. 21:40:20

Nem kell, hogy felforduljon a gyomrom tőle, az utcán sem kötelező megbámulni a szemétkupacokat. Másokra mutogató mutyizó baszakodó emberektől nem várok el többet, ezért nem is lepődök meg rajta :)
A Rokonok meg tetűjó regény! Nekem nagyon tetszett. Hiába, Móricz nem kispályás.

Durchzugabwicklungskommandant 2007.08.02. 23:19:04

Megbámulni nem kötelező, az a szar, ha a fejedre borítják.

A Rokonok, meg olyan gyönyörűen bemutatja, hogy száz évvel ezelőtt sem volt sokkal jobb a helyzet. Ez egy ilyen hely.

A Rokonok tényleg zseniális, nem véletlenül ajánlom :)
süti beállítások módosítása